Romkugle kopper og krus

Romkugle kop - det mærkelige navn

Hvorfor har krusene sådan et mærkeligt navn? Jo, når bageren laver romkugler, var det traditionelt af daggammelt kage, som derved kunne f å nyt liv. Det er i princippet det samme jeg gør her.

Romkugle kopper og krus er lavet af materialer, der er til overs. Grundmaterialet er genbrugs porcelænsler. Heri har jeg blandet overskydende materialer fra skabene, lidt stentøjsler, glasurprøver og grimme glasurer der ikke fungerede. Når jeg gør det omhyggeligt, opdeler de enkelte farver og sætter dem sammen på nye måder, opstår der flotte farvekombinationer og overflader.

Det er omhyggeligt genbrug - målet er at upcycling bliver en berigende del af udtrykket på koppen.

Flotte overflader med farvespil

Alle romkuglekopperne er unikke i overfladen og farvespillet. Det giver dig mulighed for at finde din egen, helt unikke kop. Jeg laver hele tiden nye kopper og og derved nye farvesammensætninger. Grønne, blå, gule, lyserøde og sorte nuancer går igen.

Størrelse, form og hanke varierer også i udformningen, for at du også her kan vælge det der passer bedst til den måde du laver kaffe eller the på.


Fejl er en ny mulighed!

Jeg arbejder med bæredygtighed i hele mit virke og gør en dyd ud af, at genbrug gør tingene smukkere. Samtidig arbejder jeg med mulighederne i det, der i første øjekast ligner fejl. Hvordan jeg kan udnytte fejlene og vende dem, så de bliver til en gevinst for keramikken.

Hvor kom idéen fra?

Idéen til Romkugle kopperne kommer - som altid - flere steder fra.
Først og fremmest prøver jeg at bruge alle de råmaterialer, der allerede er indkøbt og i spil på værkstedet. Romkuglerne giver mig rig mulighed for at bruge rester fra lageret.
Jeg har af og til farvede pletter på mit hvide porcelæn - noget jeg i mange år udelukkende har set som en fejl, men som jeg nu ser som noget, der kan give liv.
En anden inspiration er de forskellige af keramik jeg laver, hvor jeg blander stentøjsler og porcelæn, bl.a. mine Tektonika kopper, Her udnytter jeg kontrasten mellem de forskellige materialer.
Slutteligt blev jeg opmærksom på, at der udtryksmæssigt er en del tilfælles mellem Romkuglerne og den keramik med linjer, jeg lavede i starten af min tid som keramiker.


Du kan se de kopperne og krusene i webshoppen her - og mange flere i Formuleret i Jægergårdsgade, Aarhus.

Forrige
Forrige

Keramikvaser: Løvfaldslys

Næste
Næste

Kongelige krukker