"Danmark, nu blunder den lyse nat"

Jeg arbejder i øjeblikket på nye værker til udstillingen “Danmark, nu blunder den lyse nat” på Galleri Pagter i Kolding. Jeg har kontinuerligt keramik på galleriet, men udstillede sidst på galleriet i starten af 2016. Jeg glæder mig til at vise ny keramik.

Den kommende udstilling er sammen med mine værkstedskollegaer Dorte Kristoffersen og Lea Nielsen. Det er første gang vi udstiller sammen, og det er spændende at følge med hinandens udvikling. Vi arbejder ret forskelligt - så det er en ny synergi på værkstedet, at vi alle tager udgangspunkt i samme tema. På første billede ses udsnit af vores forskellige retninger.

Det er ikke første gang, jeg finder inspiration i sange. Sangskatten er for mig meget kulturbærende og noget der forankrer og følger mig gennem årstiderne og livet.
Til udstillingen arbejder jeg med tre forskellige retninger.

På det øverste billede har jeg arbejdet med den lyse sommernats himmel, (det er mit bidrag til venstre). Den himmel, der minder om Skt. Hans, ungdommens fester, sene afteners eftertænksomhed. Himlen er høj - og aldrig rigtig mørk.
Jeg har arbejdet med forskellige lag af farver, for at skabe dybde. Inden drejningen har jeg blandet blåt ler i det hvide porcelænsler. Det skaber de fjerne skyer på himlen. Nederst har jeg dyppet i forskellige typer af farvet ler, for at skabe landskabsfornemmelsen. Desuden giver den matte overflade en fin kontrast til det blanke foroven. Til sidst har jeg brugt et ujævnt, tyndt lag blå glasur.

Thøger Larsen har skrevet “Danmark. nu blunder den lyse nat”. Han boede hele sit liv i Lemvig, hvor jeg også stammer fra. Derfor er det oplagt, at bruge det landskab han boede i; Lemvig Sødal.
På billedet ses istidsbakker, der med deres blødhed er en kontrast til det mere rå landskab, der ellers karakteriserer vestkysten.
Jeg har drejet bakkerne på drejeskiven, med skævheder og riller, der illuderer køernes trædestier. Bakkerne fungerer som vaser.

Sidste retning omhandler det allermest sommerlige: Hylden, der dufter i stuen ind. Jeg har taget udgangspunkt i dobbeltvægs vaser, som jeg har arbejdet med igennem flere år. Her arbejder jeg dog figurativt; en gengivelse af den blomstrende hyldebusk. Derved nærmer udtrykket sig skønvirketiden, i langt højere grad end de krukker jeg normalt arbejder med.

Der er stadig tid til udvikling inden udstillingen - der er fernisering d. 12. maj fra 16-18.

”Danmark, nu blunder den lyse nat”
Fra d. 12. maj til 24. juni
Galleri Pagter, Adelgade 3, Kolding

Danmark, nu blunder den lyse nat

Fra venstre: Ninna Gøtzsche, Dorte Kristoffersen og Lea Nielsen.

Sødalsbakker

Hyldebusk

Forrige
Forrige

Udstilling på Galleri Pagter i Kolding

Næste
Næste

Erfaringer med råbrænding af keramik