Derfor vil jeg fundere

Dag 2


Jeg er hverken kunstner eller håndværker af natur. Derfor har det naturligvis også taget tid for mig at lære begge dele og blive kunsthåndværker.

Jeg har brugt lang tid på at forholde mig til detaljerne. Til at kigge på en kop og vurdere om kurven er helt rigtig, om vægten fungerer og om glasuren er mat på den rigtige måde. Alle disse detaljer har krævet undersøgelse og fordybelse - nu ligger de i hånden og i øjet. Som tavs viden.

De senere år har jeg udstillet på Talente i München, Collect på Saatchi Gallery i London og SOFA New York. At blive inviteret med på disse udstillinger, har betydet at jeg har været igennem en kunstnerisk udvikling, som er gået langt hurtigere, end den ellers ville have gjort. Når man bliver inviteret med blandt verdens bedste, må man som minimum yde sit bedste.

Det har jeg gjort og mit bedste er hele tiden blevet bedre. Jeg har hele tiden forsøgt at have hovedet med, jeg er klar over, at min kunstneriske retning også kræver ord, overvejelser og formuleringer. Sidste efterår havde jeg soloudstillingen Ætlinge i Officinet i København. At sammensætte en hel udstilling krævede et tankesæt i stedet for løsrevne tanker. Det krævede kuratering af tankerne.

IMG_4203lowres.jpg

Kurateringen blev understøttet af, at jeg forholdt mig skriftligt til mine værker. Det er blevet tydeligt for mig, at ved at formulere mig omkring mit 
arbejde, blev ikke bare formidlingen til mit publikum, men også formidlingen til mig selv, og derfor også den videre udvikling af mit arbejde, stærkere. Samtidig finder jeg denne formidling og formulering utrolig spændende - det giver en dybde og mening med mit arbejde.

Jeg er altså i en spændende udvikling - men den klarhed, som overvejelserne over mit kunstneriske virke giver, betyder også at jeg kan se at mit samlede arbejde stritter i forskellige retninger. Det billede vil jeg gerne gøre klarere. Mit mål er ikke, at finde en kasse jeg kan hoppe i og blive i de næste mange år. Jeg vil altid søge nyt, men grundstammen vil jeg gerne have formuleret klarere for mig selv.

Indlægget er en del af "To måneders tankestrøm".