Afslutning af tankestrømmen

Da jeg startede min tankestrøm skrev jeg, at det ikke var fordi jeg var i en krise - tværtimod var jeg i en spændende udvikling og syntes det var sundt at stoppe op et øjeblik.
Det har været nogle meget givende måneder og jeg er blevet mere afklaret med min rolle som kunsthåndværker. 
Nogle af de spørgsmål jeg havde, da jeg startede er blevet irrelevante undervejs. Eksempelvis er jeg kommet frem til, at jeg ikke skal vælge mellem unika og funktionelle værker. Jeg har nogle historier, der skal fortælles - og om det sker via en kop eller en skulptur er ikke afgørende. Det afgørende er, at jeg bruger mit sprog og mit kunstneriske udtryk.

Det var meget værdifuldt for mig at læse om den danske keramikhistorie. Der er rigtig mange ting, der er faldet på plads og jeg føler mig nu som en del af en tradition, hvor jeg før mere havde det som om jeg kiggede ind udefra. Alene det gør, at jeg er blevet styrket.
På et tidspunkt begyndte jeg at interviewe andre keramikere i min egen generation. Dette har også været meget berigende og har hjulpet mig til at forstå forskellige former for kunstnerisk praksis. Der har været mange forskellige formuleringer om hvad arbejdet med leret betyder og hvad målet er. 

Alt i alt, er der faldet virkelig mange ting på plads for mig i de to måneder. Alle arbejder forskelligt og bruger deres styrker forskelligt. Jeg har fået mod og fundament til at bruge mine styrker og følge en kunstnerisk overbevisning. 

Jeg er kunsthåndværker og jeg arbejder i to materialer; ord og ler. At jeg tager ordene med og giver dem plads er kommet gradvist. Men igennem min tankestrøm er det blevet klart for mig, at de netop er en af mine styrker og det skal jeg udnytte til at udvikle mit arbejde med leret.

Jeg er tilbage ved leret igen. Den positive udvikling i mit arbejde er tydelig.